June 08, 2016

NO-BAKE RHUBARB WHITE CHOCOLATE CAKE 


Although I was here all the time, it was suddenly over. 
Why couldn't I see or was I even looking?


NO-BAKE RHUBARB WHITE CHOCOLATE CAKE 

Recipe in Finnish below

INGREDIENTS

CRUST
100 g biscuits (for example shortbread, digestive)
50 g butter

WHITE CHOCOLATE FILLING
400 g white chocolate, cut into pieces
5 dl heavy cream
250 g cream cheese
250 g ricotta cheese
1 tsp vanilla sugar
1 tsp lemon zest

RHUBARB JAM
6 dl (330 g) rhubarb, peeled and cut into pieces
1 dl sugar
2 tbsp water
(red food coloring)

RHUBARB JUICE
0, 75 dl (50 g) rhubarb, peeled and cut into pieces
0,25 dl water
0,25 dl sugar
(red food coloring)

TO DECORATE
1 dl heavy cream
1 portion of rhubarb juice
100 g white chocolate

DIRECTIONS
Prepare one baking pan (18 cm / 7-inch): Cover the bottom of your baking pan with parchment paper. This cake is quite high, so I also suggest you to use parchment paper to add height to the edges of the baking pan.

RHUBARB JAM
Combine rhubarb, sugar and water in a saucepan, cover with a lid and heat until full boil. Cook for about 15 minutes on a medium heat until the rhubarbs have soften. Smash the rhubarbs and let cool to room temperature.

CRUST
Melt the butter. Crush the biscuits to crumbs and pour the butter over the crumbs. Mix well and press very firmly onto the base of the baking pan. Chill.

WHITE CHOCOLATE FILLING
Pour 2 dl of the heavy cream to a saucepan, bring it to a simmer. Pour the hot cream over the pieces of white chocolate. Wait for 30 seconds and mix well. Let cool to room temperature. Combine the rest of the cream with cream cheese, ricotta cheese, vanilla sugar, lemon zest and cooled white chocolate mix. Mix gently with an electric mixer, but don't overmix: you should still be able to pour the filling to the baking pan. Pour one half of the filling to the baking pan, add one half of the rhubarb jam and mix gently with a spoon a few times, leaving the rhubarb jam quite unmixed with the white chocolate filling. Pour the rest of the white chocolate filling and rhubarb jam and mix gently with a spoon like before. Cover with a plastic wrap or plastic bag and freeze for at least 6 hours.

DECORATIONS
RHUBARB JUICE
Combine the ingredients in a sauce pan and cook on a low heat for 10 minutes. Pour the juice through a fine sieve and add some red food coloring, if you want. Let cool to room temperature.

Remove the cake from the baking pan. Let stand in room temperature for at least 30 minutes or more before serving. Whip the cream and spread on the top of the cake. Pour some rhubarb juice on the top. Soften the white chocolate on a microwave (don't melt it!) and make swirls with a peeler or cheese slicer and decorate with violas.

PAKASTETTU RAPARPERI-VALKOSUKLAATUOREJUUSTOKAKKU

AINEKSET
KEKSIMURUPOHJA
100 g murokeksejä
50 g voita

VALKOSUKLAATÄYTE
400 g valkosuklaata
5 dl vispikermaa
250 g tuoreuustoa
250 g ricottajuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta

RAPARPERIHILLOKE
6 dl (330 g) raparperia, kuorittu ja pilkottu paloihin
1 dl sokeria
2 rkl vettä
(punaista elintarvikeväriä)

RAPARPERIMEHU
0,75 dl (50 g) raparperia, kuorittu ja pilkottu paloihin
0,25 dl vettä
0,25 dl sokeria
(punaista elintarvikeväriä)

KORISTELUUN
1 dl vispikermaa
1 annos raparperisiirappia
100 g valkosuklaata

OHJEET
Valmistelut: Peitä irtopohjavuoan (18 cm) pohja leivinpaperilla tai elmukelmulla, kasaa irtopohjavuoka. Suosittelen myös lisäämään irtopohjavuoan korkeutta esimerkiksi leivinpaperin tai kalvon avulla, koska kakku on melko korkea.

RAPARPERIHILLOKE
Yhdistä kattilassa raparperit, sokeri ja vesi, kiehauta seos. Peitä kattilla kannella ja keitä hilloketta noin 15 minuutin ajan matalalla lämmöllä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Soseuta hilloke tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

KEKSIMURUPOHJA
Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa, sekoita sulatettu voi keksien joukkoon ja painele ohueksi levyksi irtopohjavuokaan. Pane vuoka jääkaappiin odottamaan.

VALKOSUKLAATÄYTE
Paloittele valkosuklaat kuumuutta kestävään astiaan. Kiehauta 2 dl kermaa kattilassa ja kaada valkosuklaan joukkoon. Odota noin 30 sekuntia ja sekoita seos lusikalla tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Yhdistä loput kermasta tuorejuuston ja ricottajuuston kanssa ja lisää joukkoon jäähtynyt valkosuklaakermaseos, vaniljasokeri ja sitruunankuoriraaste. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella, mutta jätä täyte sopivan löysäksi. Kaada puolet täytteestä vuokaan keksimurupohjan päälle. Lisää puolet jäähtyneestä raparperihillokeesta valkosuklaatäytteen päälle ja sekoita lusikan avulla muutamalla vedolla raparperihilloke valkosuklaatäytteen joukkoon. Anna hillokkeen jäädä selkeiksi osiksi täytteen sisälle. Kaada loput täytteestä ja sekoita muutamin vedoin ylijäänyt raparperihilloke täytteen joukkoon. Laita vuoka puhtaan muovipussin sisälle, sulje pussi ja siirrä vuoka pakastimeen vähintään 6 tunniksi.

KORISTELU
RAPARPERIMEHU
Yhdistä aineet kattilassa ja keittele seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat maustaneet liemen. Siivilöi liemi ja lisää siirappiin halutessasi punaista elintarvikeväriä. Anna siirapin jäähtyä.

Irrota kakku vuoasta ja anna kakun seistä huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia ennen tarjoamista. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, levitä vaahto suurpiirteisesti kakun pinnalle ja ripottele raparperimehua kakun päälle. Pehmitä valkosuklaa nopeasti mikrossa (varo, ettei se sula!) ja vuole juustohöylän avulla valkosuklaasta kauniita lastuja kakun päälle. Koristele orvokein.


7 comments:

  1. AnonymousJune 16, 2016

    Hei, kiitos taas tästä inspiroivasta reseptistä! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei ja kiitos kommentista! Kiva, jos reseptit ovat olleet mieluisia. :)

      Delete
  2. AnonymousJune 20, 2016

    Voi, miten herkunnäköinen kakku! Taidanpa kokeilla juhannuksena!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos! Toivottavasti onnistui. :) Olin itse säästänyt osan kakusta pakkaseen ja tänään naposteltiin vikat palat!

      Delete
  3. AnonymousJuly 06, 2016

    Taas niin ihana kakku! <3 Laitoin juuri pakkaseen, huomenna maistellaan... :) T.Orvis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Orvis! <3 Kivaa, että raparperia vielä löytyi ja ehditte kokeilemaan! Ehkä ens viikonloppuna sitten taas toisenlaista kakkua.. ;)

      Delete
  4. Great recipe, it looks yummy :-)
    Visit me at http://www.mecooks.com :-)

    ReplyDelete

Thank you so much for your comment!