Chocolate,
Mon Amour
In the mood for: Chopin - Nocturne No. 20 in C Sharp Minor, Op. Posth
In these silent moments I come to think of you. All the things we shared in silence. Thoughts that wandered away.
Recipe in Finnish below
Makes about 12 muffins
INGREDIENTS
CHOCOLATE MUFFINS
175 g plain (semisweet, 70%) chocolate
175 g unsalted butter
0,5 tsp sea salt or pink rose salt
2 eggs
1,3 dl (75 g) dark brown muscovado sugar
0,75 dl caster (superfine) sugar
2 dl sour cream
1 dl all-purpose flour
1 tbsp unsweetened cocoa powder
1 tsp baking powder
MILK CHOCOLATE CORE
100 g milk chocolate
0,6 dl whipping cream
RASPBERRY JAM
200 g (frozen) raspberries
3 tbsp water
0,5 dl jam sugar
RASPBERRY CREAM CHEESE FROSTING
100 g unsalted butter, room temperature
200 g cream cheese
2 tsp vanilla (superfine) sugar
raspberry jam
DIRECTIONS
RASPBERRY JAM
Gently heat raspberries in a pan with water until a full boil, stir constantly. Strain the berries to get a nice purée (stir and push with a spoon), add jam sugar and heat again to a full boil. Continue to cook on a low heat for 10 minutes or until the jam is quite thick. Let cool to room temperature.
CHOCOLATE MUFFINS
Preheat oven to 200°C (347° F). Line a muffin tin with papers. Melt the chocolate with butter and salt in a bowl over simmering water, mix. Remove from the heat. Let cool to room temperature. In a large bowl, mix together caster sugar and muscovado sugar with your fingers. Beat together eggs and sugars until you have a creamy mixture. Gently combine the egg mixture with cooled chocolate and butter. Add sour cream to the mixture and mix gently. Combine flour, baking powder and cocoa powder. Add little by little to the mixture and mix until just combined but be careful not to overmix. Spoon into the prepared muffin tin (fill in almost to the very top) and bake for 25 minutes or until a cake tester comes out almost clean. Cover with a towel and let cool a bit before filling them with the milk chocolate.
MILK CHOCOLATE CORE
RASPBERRY CREAM CHEESE FROSTING
MAITOSUKLAATÄYTTEISIÄ
SUKLAAMUFFINEJA VADELMATUOREJUUSTOKUORRUTTEELLA
Noin 12 muffinia
AINEKSET
SUKLAAMUFFINITNoin 12 muffinia
AINEKSET
175 g tummaa suklaata (70%)
175 g suolaamatonta voita
0,5 tl merisuolaa tai ruususuolaa
2 kananmunaa
1,3 dl (75 g) tummaa muscovadosokeria
0,75 dl erikoishienoa sokeria
2 dl ranskankermaa
1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1 tl leivinjauhetta
MAITOSUKLAASYDÄN
100 g maitosuklaata
0,6 dl kuohukermaa
VADELMAHILLO
200 g (pakastettuja) vadelmia
3 rkl vettä
0,5 dl hillosokeria
VADELMATUOREJUUSTOKUORRUTE
100 g huoneenlämpöistä, suolaamatonta voita
200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
vadelmahilloa
OHJEET
VADELMAHILLO
Kuumenna vadelmat ja vesi kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Siivilöi siemenet pois (voit auttaa lusikalla työnnellen ja sekoittaen), lisää hillosokeri ja kuumenna jälleen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes hillo on tekeytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
SUKLAAMUFFINIT
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa, voi ja suola vesihauteessa, sekoita. Siirrä pois vesihauteesta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita sormin toisiinsa muscovadosokeri ja erikoishieno sokeri. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä munavaahto jäähtyneeseen suklaaseokseen. Lisää ranskankerma ja sekoita hellävaroen. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää vähitellen suklaaseokseen ja sekoita varovasti, kunnes aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Varo sekoittamasta liikaa. Lusikoi taikinaa muffinipellille laittamiisi muffinivuokiin, täytä vuoat miltei täysiksi. Paista 25 minuuttia tai kunnes kakkutesteri on miltei puhdas. Peitä liinalla ja anna muffinien jäähtyä hieman ennen maitosuklaan pursottamista.
MAITOSUKLAASYDÄN
Paloittele maitosuklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle, odota 30 sekuntia ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman ennen pursottamista: täytä pursotinpussi maitosuklaaseoksella, aseta tylla muffinin keskelle ja täytä (noin 1 tl/muffini) maitosuklaalla.
VADELMATUOREJUUSTOKUORRUTE
Vatkaa voi vaaleaksi sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja vadelmahillo, vatkaa noin 5 minuuttia tai kunnes kuorrute on sileää. Jos kuorrute on liian valuvaa, laita se hetkeksi jääkaappiin. Jos kuorrute on liian paksua (=kylmää), laita se hetkeksi toisessa astiassa kulhoon, jossa on lämmintä vettä ja vatkaa tasaiseksi. Käytä suljettua tähtityllaa ja pursota kuorrutetta jokaisen muffinin päälle, aloita pursotus muffinin keskeltä.
Upeat kuvat, herkullinen resepti! Pakko päästä kokeilemaan ☺
ReplyDeleteKiitos Sofi! :)
DeleteVoi miten tunnelmalliset ja kauniit kuvat jälleen! Resepti ihana, vadelman ja suklaan liitto on taivaallinen. Kokeilin reseptiä tänään ja ihanan makuisia tuli! Ulkonäöllisesti ei tosin ihan vastaavia, mutta ehkä ensi kerralla oikeilla välineillä... :D Chopin sopii ihanasti herkuttelumusiikiksi. :) Kiitos ihanasta blogista ja leipomiseen innostamisesta! T. Orvokki
ReplyDeleteOnpas kiva, että sait reseptin onnistumaan! Ja ihana kuulla, jos sain innostettua leipomiseen; se on kyllä aika koukuttavaa puuhaa. Välineet on tärkeitä, mutta myös se, ettei ole liian itsekriittinen. ;)
Delete