The First
I remember the first time I saw you, standing in the crowd. With a bit of weight on your shoulder, smiling to a stranger. Your eyes, your eyes.. Followed me through time.
CARDAMOM MASCARPONE CAKE WITH MUSCOVADO CARAMEL SAUCE AND A HINT OF BLUEBERRY
Recipe in Finnish below
I suggest you to make this cake the day before; it is even better then!
INGREDIENTS
CAKE
0,5
dl (45 g) caster (superfine) sugar
2
tblsp (20 g) dark brown muscovado sugar
2
medium eggs
1
dl all-purpose flour
1
tsp baking powder
1,5
tsp cardamom
MASCARPONE
FILLING
4
egg yolks
1
dl caster (superfine) sugar
1
vanilla bean
0,5-1
tsp cinnamon
250
g mascarpone
2,5
dl heavy cream
BLUEBERRY
SOMETHING
200 g
frozen blueberries
2
tbsp (20 g) dark brown muscovado sugar
2
tbsp caster (superfine) sugar
MUSCOVADO
CARAMEL
1
dl (60 g) dark brown muscovado sugar
1
dl heavy cream
DIRECTIONS
BLUEBERRY
SOMETHING
Mix
together blueberries and sugars, set aside.
CAKE
Preheat
oven to 200°C (392°F).
Grease and flour one 18 cm (7-inch) baking pan. In a large bowl, mix
together caster sugar and muscovado sugar with your fingers. Beat
together eggs and sugar until you have a pale and creamy mixture.
Combine flour, baking powder and cardamom and add to the mixture.
Stir until completely smooth. Pour into the baking pan and bake for
10-15 minutes or until a cake tester comes out clean. Let cool a bit before removing the cake from the baking pan and let cool to
room temperature.
MASCARPONE
FILLING
In
a large bowl, beat together egg yolks and sugar. Place the bowl over
a pan with simmering water and continue to whisk until the sugar is
dissolved and the mixture is foamy and slightly pale. Remove the bowl
from the water, dry the bottom and beat the mixture until it cools to
room temperature and doubles in volume. Add vanilla bean seeds to the
mixture, mix. Whisk together cream, mascarpone and cinnamon until the
mixture is very thick. Combine the two mixtures and mix smoothly.
MUSCOVADO
CARAMEL
Mix
muscovado sugar and cream in a small saucepan and while whisking,
gently heat until it comes to a full boil. Set aside and let cool to
room temperature. The caramel should still be quite liquid. If not,
add more cream and mix with a spoon.
ASSEMBLY
Cut
the cake layer in half using a sharp knife so that you have two
layers. Cover the bottom of your baking pan with parchment paper. If
your baking pan isn't high enough, you can use parchment paper to add
height to it.
Put
the first layer into the baking pan and use the juice from the
blueberry something to moisten the cake layer. Spread one half of the
mascarpone filling. Add the next layer and spread blueberry something
on the top of it. Add the rest of the mascarpone filling. Freeze for
at least 2 hours or until the filling is set. Remove the cake from
the baking pan and decorate with muscovado caramel, blueberries and
freeze dried blueberry powder. Store in the fridge until the next
day. Of course, you can also decorate the cake just before serving.
MASCARPONE-KARDEMUMMAKAKKUA, MUSCOVADOKINUSKIA JA MUSTIKKAA
Suosittelen
tekemään kakun edellisenä päivänä, jolloin se ehtii sopivasti
maustua!
AINEKSET
AINEKSET
KARDEMUMMAKAKKUPOHJA
0,5
dl (45 g) erikoishienoa sokeria
2
rkl (20 g) tummaa muscovadosokeria
2
kananmunaa
1
dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl leivinjauhetta
1,5
tl kardemummaa
MASCARPONETÄYTE
4
keltuaista
1
dl erikoishienoa sokeria
1
vaniljatanko
0,5-1
tl kanelia
250
g mascarponea
2,5
dl vispikermaa
MUSTIKKAHILLOKE
200 g
pakastettuja mustikoita
2
rkl (20 g) tummaa muscovadosokeria
2
rkl erikoishienoa sokeria
MUSCOVADOKINUSKI
1
dl (60 g) tummaa muscovadosokeria
1
dl vispikermaa
OHJEET
OHJEET
MUSTIKKAHILLOKE
Sekoita
mustikat ja sokerit keskenään, anna mehustua huoneenlämmössä.
KARDEMUMMAKAKKUPOHJA
Kuumenna
uuni 200 asteeseen.
Voitele ja jauhota yksi 18 cm kakkuvuoka. Sekoita sormin toisiinsa
muscovadosokeri ja erikoishieno sokeri. Vatkaa sokeri ja munat
kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot,
leivinjauhe ja kardemumma ja lisää munavaahtoon, sekoita kevyesti
tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkupohjaa noin
10-15 minuuttia tai kunnes kakkutesteriin ei jää taikinaa. Irroita
kakku vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
MASCARPONETÄYTE
Sekoita
kulhossa keltuaiset ja sokeri keskenään. Nosta kulho vesihauteeseen
kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä ja jatka vatkaamista
sähkövatkaimella, kunnes sokeri on sulanut ja seos on kuohkeaa.
Siirrä kulho pois vesihauteesta, kuivaa pohja ja jatka
sähkövatkaimella vatkaamista, kunnes seos jäähtyy
huoneenlämpöiseksi ja on tilavuudeltaan kaksinkertainen. Halkaise
vaniljatanko ja lisää siemenet keltuaisvaahtoon. Vatkaa kermaa,
mascarponea ja kanelia keskenään, kunnes seos on erittäin paksua.
Yhdistä kermaseos keltuaisvaahtoon ja sekoita kevyesti.
MUSCOVADOKINUSKI
Kaada
kerma ja muscovadosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan
vatkaten ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kinuskin tulisi
olla melko valuvaa, joten lisää siihen tarvittaessa vispikermaa ja
sekoita.
KAKUN KOKOAMINEN
KAKUN KOKOAMINEN
Leikkaa
terävällä veitsellä kakkupohja kahdeksi ohuemmaksi pohjalevyksi.
Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Mikäli vuoka ei ole
tarpeeksi korkea, vuoraa myös kakkuvuoan reunat leivinpaperilla,
jolloin kakku voi olla korkeampi kuin mitä kakkuvuoan omat reunat
ovat. Laita ensimmäinen kakkupohja kakkuvuokaan ja kostuta pohja
mehulla, joka irtoaa mustikkahillokkeesta. Levitä noin puolet
mascarponetäytteestä pohjan päälle. Lisää seuraava kakkupohja
ja levitä sen päälle mustikkahilloke. Lisää loput mascarponetäytteestä
ja anna kakun jäätyä pakastimessa vähintään 2 tuntia tai kunnes
mascarponetäyte on asettunut. Irrota kakku kakkuvuoasta ja koristele
muscovadokinuskilla, mustikoilla ja mustikkajauheella. Säilytä
jääkaapissa seuraavaan päivään. Voit tehdä koristelut myös
juuri ennen tarjoilua.
Ihanaa, kiitos myös suomenkielisestä ohjeesta! Todella kaunis blogi! Seuraavaa kakkua ootellessa ;)
ReplyDeleteKiitos! :)
DeleteMm.. Todella herkulliselta vaikuttava resepti! Onpa kauniit sivut, hurmaavia valokuvia. Mikähän mahtaa olla seuraava ohje ja millaiset kuvat?
ReplyDeleteKiitos! Katsotaan, jotain on jo kehitteillä. :)
DeleteEnpä tiedä maltanko antaa kakun odottaa jääkaapissa seuraavaan päivään... luultavasti pakko maistaa heti! :)
ReplyDeleteHaha! Tai sitten teet niin kuin minä: koemaistos (=puoli kakkua) tekopäivänä ja toinen puolikas seuraavana. :)
DeleteJännittävää! Juuri laitettiin kakku pakastimeen! Pakko maistaa jo tänään, taikina ja täyte olivat niin herkkuja. =) Ihana resepti! T. Team Orvokki
ReplyDeleteVoi kiitos team Orvokki, ihana kuulla, että päätitte kokeilla! Toivottavasti onnistuu. :)
Delete