MACARONS WITH RASPBERRY WHITE CHOCOLATE FILLING

Have a wonderful Valentine's Day! Ihanaa Ystävänpäivää!
Recipe in Finnish below
Makes about 25 macarons
INGREDIENTS
MACARONS
80 g almond flour
135 g icing sugar
2 eggwhites, at room temperature
0, 25 dl caster (superfine) sugar
red food colouring
RASPBERRY FILLING
145 g white chocolate
125 g (frozen) raspberries
2 tbsp water
2 tbsp mascarpone
red food colouring
DIRECTIONS
MACARONS
Separate
the eggwhites from the egg yolks, save the eggwhites and set aside.
In a bowl, combine the sifted almond flour and icing sugar, mix well
and set aside. With an electric mixer, whisk the eggwhites in a large
bowl until foamy. Start adding the caster sugar little by little,
whisking constantly until very stiff and glossy. The meringue should
be so thick that you can hold the bowl upside down without getting a
dirty floor. Gently fold the almond icing sugar mix into the
eggwhites and mix with a spatula but be careful not to overmix. Add
few drops of the red food colouring to get the colour you like. You
can test the consistency of the batter by dropping some batter on a
parchment paper: if the disk batter flattens immediately, you are
good to go. If it holds a peak, gently fold the batter a few times
and test again. Fill in the piping bag with the batter and pipe about
2 cm (1 inch) diameter disks on to the parchment paper by using a
round tip. If necessary, dip your finger in a glass filled with water
and use your finger to make the surface of the macaron smoother. Let
macarons stand in room temperature for one hour or more until they
form a hard skin on top. Preheat oven to 150 °C
(300 °F) and bake on the
lowest level for 15 minutes. Let cool completely before filling.
RASPBERRY
WHITE CHOCOLATE FILLING
If
using frozen raspberries, gently heat the raspberries with water in a
pan until a full boil, stirring constantly. Strain the berries to get
a nice purée. Cut the white chocolate into pieces and combine with
warm raspberry purée so that the chocolate melts, mix until smooth
and heat a bit if necessary. Add few drops of the red food colouring
and let cool to room temperature or put it in the fridge for a
moment. Add the mascarpone and fill the macarones with the raspberry
filling by using a piping bag and a round tip.
MACARONS
VADELMA-VALKOSUKLAATÄYTTEELLÄ
Noin
25 macaron -leivosta
AINEKSET
MACARONS
80 g mantelijauhetta
135 g tomusokeria
2 kananmunan valkuaista,
huoneenlämpöisinä
0,25 dl erikoishienoa sokeria
punaista
elintarvikeväriä
VADELMA-VALKOSUKLAATÄYTE
145 g valkosuklaata
125 g (pakaste)vadelmia
2 rkl vettä
2 rkl mascarponea
punaista
elintarvikeväriä
OHJEET
MACARONS
Erottele
kananmunan valkuaiset keltuaisista, siirrä valkuaiset hetkeksi
sivuun odottamaan. Sekoita keskenään siivilöity mantelijauhe ja
tomusokeri. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes ne alkavat
vaahtoutua. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten,
kunnes valkuaisvaahto on paksua ja kiiltävää. Marengin tulisi olla
niin paksua, että pystyt kääntämään kulhon ylösalaisin ilman,
että marenki valuu ulos kulhosta lattioita tahraamaan. Sekoita
hellävaroen mantelitomusokeriseos marengin joukkoon, mutta varo
ylisekoittamista! Lisää muutama tippa punaista elintarvikeväriä.
Voit kokeilla seoksen koostumusta tipauttamalla hieman taikinaa
leivinpaperille: jos nokare leviää heti, taikina on
koostumukseltaan oikeanlaista. Jos nokare säilyttää muotonsa,
sekoita taikinaa vielä hetken ja kokeile uudelleen. Täytä
pursotinpussi taikinalla ja pursota noin 2 cm levyisiä nokareita
leivinpaperille pyöreän tyllan avulla. Jos macaronsit uhkaavat
jäädä kovin röpelöisiksi, kasta sormesi veteen ja muotoile
niiden pintaa kevyesti. Anna nokareiden levähtää tunnin ajan,
jolloin niiden pinnalle muodostuu ohut kelmu. Paista 150 asteessa
uunin alimmalla tasolla 15 minuutin ajan ja anna macaronsien jäähtyä
huoneenlämpöisiksi.
VADELMA-VALKOSUKLAATÄYTE
Paloittele
valkosuklaat pieniksi paloiksi. Jos käytät pakastevadelmia,
kiehauta vesi ja pakastevadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen.
Siivilöi siemenet pois lusikan avulla ja sekoita joukkoon
valkosuklaa, kuumenna tarvittaessa. Lisää muutama tippa punaista
elintarvikeväriä ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi
tai siirrä massa hetkeksi jääkaappiin. Lisää mascarpone ja täytä
macaronsit.
Uu, uskaltaiskohan nyt kokeilla macaronseja.. En ole vielä viitsinyt, kun ne kai on aika vaikeita tehdä, mutta ehkä nyt? :)
ReplyDeleteKannattaa ehdottomasti kokeilla! Ne on itseasiassa aika helppoja ja nopeita tehdä. Mutta, jos haluaa täydellisen sileän pinnan, saa varmaan vähän enemmän harjoitella. Niin kuin mäkin aion tehdä. ;)
DeleteOlisikohan sinulla antaa vinkkejä siitä miten minäkin saisin taiottua noin samankokoisia macaronseja.. :) Kiitos ihanasta reseptistä!
ReplyDeleteHei! Kiitos kommentista ja pahoittelut, kun vastaamisessa kesti! Itse piirsin tuorekelmurullan putkilon avulla pyöreitä ympyröitä leivinpaperiarkille ja käänsin arkin ympäri. Sitten vaan pursotin läpikuultavien ympyröiden sisälle taikinaa. Kahden euron kolikko tai harppi toimivat varmasti myös! Toivottavasti vinkit ehtivät vielä auttaa! :)
Delete