Pillow
Fight
In
the mood for: Emma Salokoski - Katsele yössä
I dreamt of hundreds of balloons in all different kinds of colors and
shapes
that rambled around the clouds like little birds in the rain.
BANANA
PANCAKES, KAHLÚA CREAM AND PURE MAPLE SYRUP WITH PUMPKIN SPICE LATTE
Recipe
in Finnish below
Makes about 9 little pancakes
INGREDIENTS
BANANA
PANCAKES
2
medium eggs
1
banana, chopped
2
tbsp all-purpose flour
a
hint of salt
1
tbsp raw sugar
butter
for frying
KAHLÚA
CREAM
1
tbsp mascarpone
1
dl whipping cream
2
tbsp Kahlúa liqueur
PUMPKIN
SPICE LATTE (about 2 large cups)
2
dl whole milk
3
whole cinnamon sticks
3
whole allspices
3
whole cloves
1
vanilla pod, split and seeds scraped out
1
tsp dark brown muscovado sugar
1
tsp sugar
1
little piece of bitter orange peel
1
(1 to 2 cm) piece of dried ginger
¼
tsp nutmeg
4
dl hot strong brewed coffee or coffee that you like
For
the topping: 2 dl whipping cream and ground cinnamon
DIRECTIONS
PUMPKIN
SPICE LATTE
While
stirring constantly, heat whole milk with cinnamon sticks, allspices,
cloves, vanilla pod and seeds until the mixture boils. Set aside and
add sugars, bitter orange peel, dried ginger and nutmeg, mix few
times with a spoon. Cover tightly with a plastic wrap or lid and let
cool up to 30 minutes or more (I waited for 1 hour). Pour the coffee
into a large cup and add the spiced milk to the cup through a fine
sieve. Top with whipped cream and a sprinkle of ground cinnamon.
BANANA
PANCAKES
Put
eggs, chopped banana, sifted all-purpose flour, salt and sugar in a
blender and mix until smooth. Cover with a plastic wrap and let stand
in room temperature for 30 minutes. Heat a nonstick frying pan, add a
little bit of butter and pour about 3 tbsp of batter into the frying
pan and fry until golden brown.
KAHLÚA
CREAM
Mix
all the ingredients and beat until creamy. Pipe Kahlúa cream on the
top of the pancakes and eat with pure maple syrup.
Kaupoissa
myydään valmiita glögimaustesekoituksia, josta voit napata osan
pumpkin spice- maustesekoituksen mausteista.
BANAANILETTUJA,
KAHLÚA KERMAVAAHTOA, VAAHTERASIIRAPPIA JA PUMPKIN SPICE LATTEA
Noin
9 banaanilettua
AINEKSET
BANAANILETUT
2
kananmunaa
1
banaani
2
rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
hyppysellinen
suolaa
1
rkl ruokokidesokeria
voita
paistamiseen
KAHLÚA
KERMAVAAHTO
1
rkl mascarponea
1
dl vispikermaa
2
rkl Kahlúa kahvilikööriä
PUMPKIN
SPICE LATTE
2
dl täysmaitoa
3
kanelitankoa
3
maustepippuria
3
kokonaista neilikkaa
1
vaniljatanko, halkaise ja ota siemenet talteen
1
pala pomeranssinkuorta
1
(1-2 cm) pala kuivattua inkivääriä
¼
tl muskottipähkinää
1
tl tummaa muscovado sokeria
1
tl sokeria
4
dl tummapaahtoista kahvia
Kuorrutus: 2 dl kermaa ja kanelijauhetta
OHJEET
PUMPKIN
SPICE LATTE
Kaada
kattilaan täysmaito ja lisää kanelitangot, maustepippurit,
neilikat ja vaniljatanko siemenineen. Sekoita koko ajan ja kiehauta
seos. Ota kattila liedeltä ja lisää sokerit, pomeranssinkuori,
inkivääri ja muskottipähkinä, sekoita muutaman kerran lusikalla.
Peitä kattila tiiviisti kelmulla tai kannella ja anna mausteiden
uuttua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia tai enemmän (itse annoin
seoksen maustua tunnin). Kaada kahvi isoon mukiin ja lisää maito
siivilän läpi kahvin sekaan. Pursota runsaasti kermavaahtoa kahvin
päälle ja viimeistele kanelilla.
BANAANILETUT
Sekoita
tehosekoittimen tai blenderin avulla keskenään kananmunat, pilkottu
banaani, siivilöidyt vehnäjauhot, suola ja sokeri, kunnes taikina
on tasaista. Suojaa kulho kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä
30 minuutin ajan. Paista voissa banaaniletut kullanruskeiksi.
KAHLÚA
KERMAVAAHTO
Sekoita
kaikki ainesosat ja vatkaa vaahdoksi. Pursota Kahlúa kermavaahtoa banaaniletuille ja valuta päälle vaahterasiirappia.
Nam kokonaisuudessaan!!! Itseasiassa olen pitkään halunnut tehdä itse tällaista lattea. Tässähän minulle hyvä resepti siihen :) Ajankohtainen resepti näin pikkujouluaikaan!
ReplyDeleteKiitos kommentista Suvi. :) Kiva, jos resepti osui nappiin! Jos tykkäät hieman makeammasta, kannattaa laittaa kermavaahtoon ripaus sokeria, paras yhdistelmä löytyy kokeilemalla. Toivottavasti herkut onnistuu!
DeleteUskomattoman upeita kuvia! Ja herkunnäkönen resepti, kokeiluun!
ReplyDeleteVoi kiitos Edith! Letut on kyllä aika hyviä, että ei kun kokeilemaan vaan!
Delete